Skip to the content

Zašto koristimo Umbraco CMS

Umbraco

Umbraco je fleksibilan i siguran

Za većinu naših projekata koristimo upravo Umbraco CMS iz razloga jer je maksimalno fleksibilan i pruža nam mogućnost apsolutne kontrole nad kodom. Vrlo je stabilan i siguran, a kada završimo sa izradom aplikacije vrlo jednostavan za snalaženje pri dodavanju novog sadržaja.

Umbraco je jedan od najpopularnijih CMS platformi baziran na Microsoft tehnologiji.

Umbraco je dovoljno moćan i fleksibilan za pokretanje svih tipova web stranica, od obične web stranice do velikih kompleksnih web aplikacija. Umbraco posjeduje sve što vlasnici stranice, dizajneri i developeri trebaju da da bi kreirali i održavali najvalitetnije aplikacije. Zaista, ne postoji granica što se sve ne može napraviti sa Umbraco-m.

Neke od najvećih web stranica na svijetu kao što su Heinz, Carlsberg, Microsoft, Warner Brothers pokreće upravo Umbraco, a trenutno u svijetu postoji više od 450,000 stranica koje pokreće ova platforma. 

Umbraco je izgrađen na Microsoftovom .NET frameworku , što nam ulijeva sigurnost  da je platforma iznimno sigurna.

Nedostaci Wordpressa u odnosu na Umbraco

Ne treba bježati od činjenice da je Wordpress daleko popularniji nego Umbraco, ali razlog nema nikakve veze sa performansama. Jedan od razloga zašto je Wordpress popularniji je činjenica da za izradu stranica u wordpress-u nije potrebno programersko znanje, što je odlična polazišna točka u prodaji za Wordpress, ali baš radi toga  Wordpress je podložniji hakerskim napadima.

Nema Wordpress samo sigurnosnih problema, nego prilikom ne-tehničke prirode većine korisnika, instaliraju se besplatni, loše održavani pluginovi , jedan za drugim. Pluginove koriste jer im oni dozvoljavaju da postave kontakt forme, poboljšaju SEO, kreiraju galerije slika i sve to besplatno. U stvarnosti, ti besplatni pluginovi ne samo da će usporiti stranicu i vjerovatno pokvariti rangiranje na tražilicama nego mogu u potpunosti onesposobiti stranicu. Nadalje, ako radite update Wordpress stranice, postoji velika šansa da neki pluginovi prestanu raditi radi slabog održavanja jer su besplatni i tako vam stranica može postati beskorisna.

Za one koji se žele znati više o razlikama između ova dva CMS-a mogu pročitati ovdje.

O autoru

Josip Pavlović

Josip Pavlović je web developer i vlasnik Codeart-a.

Kontakt

CodeArt
Sv. Florijana 12
Slavonski Kobaš, Hrvatska

Email: [email protected]